Zuid-Afrika 2001 - 3 en 4 september

 

 

 

 

 

 

 

Home

 

Window Color

 

Hobby overig

 

Forum

 

Reizen

Zuid-Afrika index

 

Links

 

Member Login

 

Contact

 

 

 

volgende pagina

Reisverslag Zuid-Afrika, 3/4 september 2001

Rond 18:30 worden we afgezet bij vertrekhal 2 van Schiphol, en nadat we onze wegbrengers hebben uitgezwaaid (en zij ons) begint ons nu echt een vakantiegevoel te bekruipen. We checken meteen maar in bij een balie van de KLM, en na de paspoortcontrole gaan we een hapje eten bij McDonalds. Nog even rustig door de winkeltjes struinen, waar Marin nog een 'luchtje' koopt, en voor we het weten is het 20:00, tijd om richting vliegtuig te wandelen. We kunnen al vrij snel instappen, en rond 21:20 is de 747-400 los van de grond en zijn we echt op weg naar Zuid-Afrika.

Na een paar speelfilms en 'hazeslaapjes' landen we zonder vertraging om 07:38 op het vliegveld van Johannesburg. Al vrij snel staan we compleet met koffers bij de mensen van Kras/Ster in de aankomsthal. De groep waarmee we de komende 15 dagen gaan rondreizen telt 42 personen, en rond 09:15 zit dat gezelschap samen met de Afrikaanse gids Tjokkie Stegmann in de touringcar richting Pretoria. Niet helemaal volgens het reisschema, want eerst zouden we Johannesburg aandoen. Dat blijkt niet handig vanwege een taxi- en minibus-staking in het centrum van Johannesburg.

Het voortrekkermonument Rond 10:00 staan we bij het voortrekkermonument, gebouwd ter ere van de duizenden voortrekkers die tussen 1835 en 1852 de Kaapkolonie verlaten hebben tijdens de 'grote trek'.
Binnen in het voortrekkermonument

Skyline van Pretoria

Terwijl we rond het monument wandelen word ik gebeld door m'n moeder die meedeelt dat ze naar het ziekenhuis vertrekt waar mijn zus Barbara begonnen is met de bevalling van haar eerste kindje. We hadden er eigenlijk op gerekend dat we dat nog mee zouden maken voordat we op vakantie gingen, volgens de berekeningen was ze al op 15 augustus uitgerekend, maar helaas, daar trok moeder natuur zich niets van aan.


Na een rondrit door Pretoria rijden we terug naar Johannesburg, helaas krijgen we daar geen rondrit door het centrum van de stad vanwege de taxi-staking, en na een rondje om het centrum komen we rond 15:00 bij het Park Plaza hotel in Sandton aan, een plaatsje net buiten Johannesburg met een sjiek winkelcentrum. Eenmaal op de hotelkamer aangekomen eerst even lekker de oogjes dichtgedaan voordat we rond 18:00 naar de eetzaal van het hotel gaan. Daar schuiven we bij onze reisgenoten aan, en na een lekkere buffet borrelen we nog na met Michel, Karin, Patrick, Ivonne, Joris, Carla, Mirjam en Roland. Ook belt m'n zwager Rik nog om te melden dat ik oom ben geworden. De kleine heet Quinn Jaimy, en de eerste foto's staan al op het internet. Dat wordt dus zo snel mogelijk ergens een pc met internet zoeken! Rond 23:30 gaan we richting onze kamer.