Reisverslag New York 2010 Dag 8
Klik op een datum voor het verslag van die dag

Index
30 mei 2010
31 mei 2010
1 juni 2010
2 juni 2010
3 juni 2010
4 juni 2010
5 juni 2010
>6 juni 2010<
praktische informatie
laatste reacties
pagecounter

startpagina.nl

Weer thuis!

Nadat we de hotelkamer om 2 uur 's middags weer zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat hebben achtergelaten blijven we nog een uurtje in de mooie lobby van het Crown Plaza Hotel hangen. Rond 3 uur lopen we met alle bagage naar beneden om een taxi te regelen, maar lopen meteen al een SuperShuttle chauffeur tegen het lijf die ons voor 20 dollar p.p. wel naar Kennedy Airport wil brengen. Het busje zit lekker vol met andere huiswaarts kerende toeristen, en na ongeveer een uur staan we bij Terminal 4 op het vliegveld. Het verkeer richting het vliegveld is een drama rond deze tijd, en de chauffeur heeft flink z'n best gedaan om langs de file heen te rijden.

We checken in aan de KLM-balie, laten onze koffers achter en gaan richting de gate. Uiteraard weer een grondige controle (geen bodyscan dit keer), en vlak bij de gate B24 eten we nog wat kip met frietjes met uitzicht op het vliegtuig dat ons straks naar Nederland gaat brengen.

Highslide JS
Ons vervoermiddel terug naar huis, een KLM Boeing 777-200 genaamd 'Machu Picchu'
Ons vervoermiddel terug naar huis, een KLM Boeing 777-200 genaamd 'Machu Picchu'

 

Wederom met een KLM toestel naar huis dus, terwijl we een Delta-vlucht hadden geboekt die 200 euro p.p. goedkoper was. :-) Een van de startbanen is helaas gesloten, zo weet onze gezagvoerder te melden, dus staan we eerst in de wacht. Na 45 minuten stilstaan bij de gate sluiten we achteraan in een rij van zo'n 15 of 20 vliegtuigen die ook vanaf dezelfde baan zullen vertrekken.

Highslide JS
Blij in de rij
Blij in de rij


De eerste 2 uur van de vlucht zijn erg turbulent, waardoor we inclusief wacht- en taxitijd de eerste 3 uur na het instappen niet voorzien kunnen worden van hapjes en drankjes. We zijn dus erg blij dat we bij de gate nog een flesje water hebben gekocht zodat we niet uitdrogen. ;-) De rest van de vlucht gaat rustiger, en na een zijdezachte landing (nog geen kwartier achter op planning, keurig gedaan), staan we een half uurtje op de koffers te wachten. Als we die eenmaal hebben treffen we Wim aan de andere kant van de douane, die ons weer naar Soest gaat brengen, waarvoor uiteraard onze hartelijke dank!

 

Zonder al teveel slaap in het vliegtuig proberen we vandaag toch maar zo dicht mogelijk bij een normale Nederlandse bedtijd te gaan slapen, we zijn nu sinds zaterdagmiddag 3 uur (Nederlandse tijd) wakker, dus het is best een lange dag. Maar het was het allemaal zeker waard! We hebben van New York genoten!