Reisverslag New York 2010 Dag 6
Klik op een datum voor het verslag van die dag

Index
30 mei 2010
31 mei 2010
1 juni 2010
2 juni 2010
3 juni 2010
>4 juni 2010<
5 juni 2010
6 juni 2010
praktische informatie
laatste reacties
pagecounter

startpagina.nl

Brooklyn Bridge en Macy's

Ook vandaag zijn we weer vroeg uit de veren en maken we de op onze hotelkamer de laatste croissantjes op die we in combinatie met koffie en thee weer 'ontbijt' noemen. Rond half 10 lopen we, natuurlijk gewapend met onze Metrocards, naar het subwaystation op 50th street, waar we de C-line naar High Street nemen, de eerste halte aan de Brooklyn-kant van de Brooklyn Bridge.

Highslide JS
Ons favoriete vervoermiddel in New York: de subway
Ons favoriete vervoermiddel in New York: de subway

 

's Ochtends heb je de zon in de rug als je over de Brooklyn Bridge richting Manhattan loopt, en dat is natuurlijk een mooie bijkomstigheid als je ook nog een paar foto's wilt maken. Over zon gesproken trouwens, die was er vandaag weer volop, en de temperatuur liet het ook niet afweten, net als de voorgaande dagen was het weer boven de 30 graden. Vooral in de stad, uit de wind, en met een stilstaande bus of taxi vlak voor je voeten is het redelijk afzien. ;-) Ook op sommige subwaystations is het deze dagen best broeierig, en dan is de luchtverplaatsing die de treinstellen in de tunnels veroorzaken een welkome verkoeling.

Vandaag komen we gelukkig weer genoeg straatverkopers met flesjes koud water voor een dollar tegen, dus daar maken we ook dankbaar gebruik van. We laten de foto's de rest maar vertellen over onze ontmoeting met deze historische brug:

Highslide JS
Het houten fiets- en voetgangersdek van de brug ligt hoger dan het wegdek voor het autoverkeer
Het houten fiets- en voetgangersdek van de brug ligt hoger dan het wegdek voor het autoverkeer

 

Highslide JS
Jut & Jul in sightseeing-mode ;-)
Jut & Jul in sightseeing-mode ;-)

 

 

De Brooklyn Bridge is in 1883 gebouwd en verbindt Brooklyn met Lower Manhattan. De brug is 1825 meter lang, en de grootste overspanning over de East River is 486 meter. Tot de voltooiing van de Williamsburg bridge in 1903 was dit de grootste overspanning ter wereld.
(Bron: Wikipedia)

 

Highslide JS
Wandelend over de brug kom je veel schoolklasjes tegen
Wandelend over de brug kom je veel schoolklasjes tegen

 

Als we van de brug af zijn gaan we even lekker van de schaduw genieten in het City Hall Park, dat precies aan het westelijke uiteinde van de Brooklyn Bridge ligt. En erg handig, we pikken een open WiFi netwerk op en vinden zo het adres van het dichtstbijzijnde Subway-restaurant, vlak bij Macy's, het mega-warenhuis dat op een steenworp afstand van het Empire State Building ligt. We nemen de ondergrondse van City Hall rechtstreeks naar Herald Square op 34th street, en vinden al vrij snel het Subway restaurantje op 33th street. Daar eten we op ons gemak een (veel te) groot broodje waarna we via wat andere winkeltjes naar Macy's lopen. Herald Square ziet er best uitnodigend uit met leuke winkeltjes en ook de Manhattan Mall is er te vinden. Wij kiezen voor Macy's en zijn onder de indruk van de grootte van dit warenhuis. Alleen al vier verdiepingen met dameskleding, een hele verdieping met handtasjes, we zien uiteindelijk maar een klein deel, maar je schijnt hier werkelijk alles te kunnen kopen.

Na het slenteren door Macy's duiken we weer ondergronds naar 49th street, waar we na even uitblazen op de hotelkamer nog even gaan kijken voor Musicaltickets op Times Square. Bij de TKTS-booth kun je sterk afgeprijsde tickets kopen voor voorstellingen van dezelfde dag, maar er staat een enorme rij wachtenden en een TKTS medewerker vertelt ons dat de wachttijd ongeveer 40 minuten is. Niet-afgeprijsde kaartjes kosten ruim meer dan 100 dollar, en dat hebben we er uiteindelijk niet voor over.

We wandelen nog even langs een paar van de vele winkeltjes op Times Square, waar het deze vrijdagmiddag enorm druk is, erg amusant om mee te maken. Vanavond gaan we nog even lekker eten bij Famous Dave's, wat ons eerder deze week erg goed bevallen is, en voor die tijd ontspannen we nog even op de hotelkamer, en hebben dus ook nog even tijd om dit verhaaltje te tikken en vast online in te checken voor de terugvlucht van morgenavond. Want morgen is alweer onze laatste (halve) dag in New York...