Reisverslag New York 2010 Dag 3
Klik op een datum voor het verslag van die dag

Index
30 mei 2010
31 mei 2010
>1 juni 2010<
2 juni 2010
3 juni 2010
4 juni 2010
5 juni 2010
6 juni 2010
praktische informatie
laatste reacties
pagecounter

startpagina.nl

Ontbijten @ hotel

Omdat we gisteren heerlijk uitziende croissants tegenkwamen bij Food Emporium, en de koffie op de hotelkamer prima smaakt, ontbijten we vandaag heerlijk relaxed op de hotelkamer.

Highslide JS
Het koffie-apparaat is letterlijk en figuurlijk Keurig ;-)
Het koffie-apparaat is letterlijk en figuurlijk Keurig ;-)

 

We gaan vandaag weer ondergronds om ons naar weer nieuwe bezienswaardigheden te laten brengen... de weersvoorspellingen zijn niet geweldig vandaag, met name vanmiddag wordt regen en onweer voorspeld, nouja, we zien wel hoeveel last we daarvan gaan krijgen...

Empire State of Mind

Eerst lopen we richting Rockefeller Center, om het gedeelte te bekijken wat we gisteren gemist hebben... het indrukwekkende GE Building en de tegenovergelegen Rink Bar, waar 's winters een wereldberoemd schaatsbaantje ligt.

Highslide JS
GE-Building, Rockefeller Center
GE-Building, Rockefeller Center


We hebben even geinformeerd voor de bezoektijden voor de 'Top of the Rock', het uitzichtpunt bovenop het GE-Building, en die zijn tot 11 a 12 uur 's avonds, dus dat gaan we wel een keer doen een dezer dagen, als het donker is.

 

Highslide JS
Empire State Building, bijna te groot om te fotograferen
Empire State Building, bijna te groot om te fotograferen
We nemen de subway van Rockefeller Center naar 34th street, waar we, eenmaal weer bovengronds gekomen, al heel snel het imposante Empire State Building in zicht krijgen.

Net als op Times Square staan rond het Empire State Building heel veel mannen die je tickets voor sightseeing-bussen te verkopen, en voor de attracties in het Empire State Building. Wij besluiten ons niets te laten opdringen en willen op ons gemak in het gebouw zelf kijken wat er te koop is.

 

Highslide JS
De prachtige entree van het Empire State Building
De prachtige entree van het Empire State Building


Dat blijkt de juiste beslissing, vertelt een van de dames aldaar (die overigens hetzelfde uniform draagt als die mannen buiten), want de verkopers buiten werken op commissie-basis, en dat moet je natuurlijk als toerist zelf betalen. Voor een ticket voor het grote 86th floor observation deck ($20) en het kleinere 102th floor observation deck (15$) betaal je bij de mannen buiten in totaal $50, da's snel gerekend 40% meer.

 

Marin neemt de dappere beslissing om ook naar het observation deck op de 102e verdieping te gaan, om op een hoogte van 381(!) meter van het uitzicht op de stad te genieten. Via een lift van de 2e naar de 80e (binnen een minuut met ploppende oren), dan van 80 naar 86 (het grote observation deck) en een aansluitende van de 86e naar de 102e verdieping (het hoogste punt in New York) genieten we ademloos van het uitzicht en nemen natuurlijk de nodige foto's. Het observation deck op de 102e verdieping was oorspronkelijk bedoeld als wachtruimte voor passagiers van luchtschepen (zeppelins), die op deze hoogte zouden moeten aanmeren. Uiteindelijk is dat nooit gebeurd, vanwege de krachtige wind op deze hoogte. Het Empire State Building is in 1930 voltooid, toen luchtschepen nog heel actueel waren.

Highslide JS
Uptown view vanaf het Empire State Building, met o.a. Central Park
Uptown view vanaf het Empire State Building, met o.a. Central Park

 

Highslide JS
Downtown view vanaf het Empire State Building, met de vele wolkenkrabbers van Lower Manhattan
Downtown view vanaf het Empire State Building, met de vele wolkenkrabbers van Lower Manhattan

 

Highslide JS
Een kijkje naar beneden vanaf de 102e verdieping
Een kijkje naar beneden vanaf de 102e verdieping

 

We nemen ook nog een kijkje op de 86e verdieping, waar het heel druk is, en we zijn blij dat we 16 verdiepingen hoger in relatieve rust van het uitzicht hebben genoten. Bovendien was het volgens Marin ook in het geheel niet eng op de 102e, mede doordat je daar achter glas staat.

Highslide JS
Flatiron Building op 23rd street
Flatiron Building op 23rd streetWeer beneden aangekomen besluiten we te voet richting 23rd street te gaan, waar het 'strijkijzergebouw' staat, ofwel ' Flatiron Building'. Dat leek dichtbij, maar de 10 blocks wandelen blijken nog best pittig, temeer omdat het warm (30graden) en benauwd is, het is tegen de verwachting in droog en vrij zonnig gebleven, en Sander, die z'n petje in de hotelkamer had gelaten, ziet zich genoodzaakt onderweg een nieuwe te kopen.

 

Highslide JS
Het Empire State Building vanaf 23rd street
Het Empire State Building vanaf 23rd street

 

We nemen de subway van 23th naar 34th street, stappen over op de V-lijn richting 53th en 5th Avenue, en gaan op zoek naar de Disney Store op 55th en 5th Avenue. Na wat heen-en-weer lopen crashen we uitgeput bij een Starbucks neer, waar we wat drinken, en in tegenstelling tot de McDonalds kun je hier niet zomaar gratis internetten, maar moet je eerst een soort van Card kopen waarmee je je kunt aanmelden voor onbeperkt draadloos internet bij elke Starbucks. Niet handig dus, temeer omdat we even op internet willen kijken waar die Disney Store nou precies zit. Die blijkt dus niet op 55th en 5th Ave te zitten, daar zit slechts een leegstaand pand waar tot 31 december jongstleden de Disney Store zat. Jammer jammer. Maar, vanaf herfst 2010 moet er een nieuwe open gaan op Times Square. Alleen hebben we daar nu niks aan. :-(

We wandelen terug naar het metrostation op 53th street om weer richting hotel te gaan. We stappen over op 34th street en gaan vandaar naar 49th street, het metrostation wat op een steenworp afstand van ons hotel ligt.

Vanavond gaan we nog kijken of we ergens een lekker New York steak kunnen eten, en we maken nog een lijstje met dingen die we morgen willen doen. Het schijnt mooi weer te worden, in dat geval gaan we waarschijnlijk de Brooklyn Bridge bezoeken en een boottocht rond Manhattan maken.

Dinner @ Times Square

Na een mooie dag sightseeing gaan we in de avond op pad om in de buurt van ons hotel een restaurant te vinden waar een lekkere steak te eten is... we hebben op de hotelkamer al even gegoogled en besluiten richting Tad's Steaks te wandelen. Daar aangekomen blijkt het restaurant wel open, maar er zit vrijwel niemand, terwijl buiten drommen toeristen langslopen... daar moet wel iets mis mee zijn... gelukkig voinden we om de hoek het gezellig uitziend Famous Dave's Bar-B-Que restaurant, op West 47th street net om de hoek van 7th Avenue, waar we een werkelijk geweldige maaltijd krijgen voorgeschoteld, met vriendelijke en erg behulpzame bediening.


Grotere kaart weergeven

Na de heerlijke maaltijd schieten we nog even een paar plaatjes van Times Square 'by night', en van de ingang van ons hotel, dat gelukkig 's avonds niet te missen is. ;-)