donderdag 15 september 2011

The Wizarding World of Harry Potter


Vandaag zijn Marin en ik naar The Wizarding World of Harry Potter geweest. Alhoewel het maar een heel klein gedeelte van het Island of Adventures park beslaat is het voor Harry Potter fans wel erg gaaf om te zien. Je moet er wel wat voor over hebben want vanuit de parkeergarage ben je al een aardig poosje bezig om bij de ingang van het park te komen en vervolgens moet je het hele park doorlopen om in 'The Wizarding World' te komen, slim gedaan van Univeral. Het HP gedeelte is mega populair en druk.


Als je de HP boeken en films kent dan kom je allemaal bekende dingen tegen: de Hogwarts Express, Ollivanders, Zonko's, boterbier en pompoensap, smekkies in alle smaken, de chocoladekikkers , het Monsterlijke Monsterboek en het kasteel Hogwarts / Zweinstein natuurlijk! In de etalages zie je gewaden, benodigdheden voor zwerkbal, toverketels, Mandragora's enz. enz.

In het kasteel zit de grote attractie 'Harry Potter and the forbidden journey' die voor ons echter te heftig is. Je kunt ook alleen de kasteeltour doen, dan loop je langs de spectaculair ingerichte wachtrij en zie je de bewegende schilderijen, de kamer van Perkamentus, een klaslokaal waar je Harry, Ron en Hermelein onder de onzichtbaarheidsmantel ziet komen en gaan en als laatste de sorteerhoed. En gelukkig moet ik vaak naar de restroom, anders had ik Jammerende Jenny gemist :). In deze toiletruimte hoor je de stem van Jammerende Jenny, wat met het constante doorspoelen van de toiletten erg grappig is.


De foto's spreken verder voor zich ....Van een aardige meneer mochten we deze 2 bekers even vasthouden voor de foto dus we weten niet hoe het boterbier smaakt :)

Als laatste nog een foto speciaal voor Lars ... hier wat aankopen gedaan ... ook de felbegeerde zippo :)

Vandaag hebben we ons dus weer opgesplitst. De heren zijn nog niet terug uit Kennedy Space, dus dat verslag volgt. Het lijkt misschien wel of we elkaar de hele vakantie niet zien, maar dat is niet zo, het werkt voor ons gewoon goed om een aantal dingen apart te doen. Morgen gaan we met z'n allen naar de Disney Studio's!


7 reacties:

 1. wat leuk om mee te mogen genieten van jullie vakantie, ik vind het erg leuk om jullie online te volgen. verder ben ik stik maar dan ook stik jaloers dat jullie in het harry potterpark geweest zijn ... oooooh wat lijkt me dat leuk !!!! fijn dat ik er nu voor het eerst wat foto's van kan zien. ik wil graag heen als het niet druk is maar ja .. dat is zo lastig met schoolgaande kinderen. en super leuke foto trouwens van marin met tinkerbell op haar handen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het HP gedeelte ziet er echt super uit. Geweldig dat jullie van iemand zijn beker boterbier mochten vasthouden, dat moet je hier een svragen hahaha.
  Have Fun!!
  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Yehhhh helemaal leuk die foto's!!!Ziet er echt super gaaf uit. Zet het ook even op mn lijstje erbij.
  Voordeel van gescheiden uitstapjes is wel dat je s'avonds elkaar allemaal veel te vertellen hebt haha.
  Mis alleen nog foto's en een verslagje van de race tegen kroko en dolfie???Of is die wegens te weinig deelnemers geschrapt? (hadden we toch mee moeten gaan)
  Xi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, wat hebben jullie veel kunnen fotograferen in het HP gedeelte. Wij waren er vorig jaar zomer en je kon er over de hoofden lopen, zo druk. Jammerende Jenny is grappig, heh? Ik ben toen wel in de attractie geweest maar vond het behoorlijk heftig en moest erna een poos bijkomen.
  Veel plezier bij Hollywood Studios.
  Groeten,
  Anita
  Grappig dat jullie los van elkaar dingen ondernemen. De mannen zijn ook goed bezig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat maken jullie er een hoop werk van , heel leuk hoor.
  Goede reis terug.
  Jack,Elly en Thomas Bol

  BeantwoordenVerwijderen