zondag 18 september 2011

Little Toot part II

Dat we ruim een week geleden tijdens het boottochtje in Clearwater geen dolfijnen hebben gezien, liet een beetje een teleurstellend gevoel achter. Om te voorkomen dat we ergens spijt van krijgen zijn we vanmorgen maar vroeg op pad gegaan om nogmaals met de Little Toot ons geluk te zoeken en dolfijnen te zien. We hebben immers nog recht op een gratis herkansing vanwege de garantie die de uitbaters van Little Toot geven op het zien van dolfijnen. Om elf uur verlaten we met het leuke bootje de jachthaven van Clearwater, dit keer met een veel grotere groep mensen aan boord.


Het tochtje is anders dan de vorige keer, ditmaal is het laag water, en liggen flinke zandbanken droog waar grote hoeveelheden vogels op verblijven. Ook zijn er minder golven als we eenmaal het ruime sop van de Golf van Mexico kiezen, wat het tochtje voor Marin en Erica veel aangenamer maakt.


Vogels, heel veel vogels...

Naast het spotten van vogels en dolfijnen is er in Clearwater nog meer vermaak, zo zijn er leuke strandjes en strandpaviljoens, zie je veel mensen in de weer met jetski's, er wordt ge-parasaild, en ook zijn er luxe huizen van 'the rich & famous' te zien.


De grote golf die de Little Toot kan maken heeft een grote aantrekkingskracht op dolfijnen, laten we ons vertellen door de crew van het bootje. Ze vinden het leuk om daarin te spelen. We hopen dat te gaan zien, maar in eerste instantie lijken we weer weinig geluk te hebben. Maar na een klein uurtje gevaren te hebben zien we twee dolfijnen, en een daarvan laat zich verleiden om even in de heckgolf te komen spelen. We konden het prima zien, maar het beeldmateriaal wat we ervan hebben kunnen maken valt een beetje tegen.  Toch willen we het onze volgers niet onthouden. ;-)

Zoek de dolfijn...


Tevreden met wat we gezien hebben beginnen we rond 13.00 aan de anderhalf uur durende terugreis. Onderweg stoppen we nog om een broodje hamburger te eten bij 'Five Guys', erg lekker, en tegen de tijd dat we weer verder richting ons huisje willen openen de hemelpoorten zich en krijgen we een flinke plensbui te zien. Die houdt wel even aan, dus Harry en Sander laten zich van hun galante kant zien en rennen door de stortregen om de auto's te halen, zodat Marin en Erica voor de deur van de hamburgertent kunnen instappen zonder al te nat te worden.

De rest van de middag relaxen we nog wat in ons vakantiehuis, we zwemmen nog wat (tja, je moet toch wat als de zon weer gaat schijnen), en maken ons op voor onze laatste echte Florida-vakantiedag morgen...
4 reacties:

 1. Jammer dat jullie zelfs bij de 'herkansing' met de Little Toot weinig dolfijnen te zien kregen, wij hebben vorig jaar blijkbaar mazzel gehad. Ook het jaar ervoor zijn we met de 'buurman' SeaScreamer geweest en toen ook dolfijnen gezien. Inmiddels hebben wij via Groupon weer tickets gekocht voor een trip met de SeaScreamer dus het zal ons gaan benieuwen of we wederom geluk hebben...

  En dan die burgers van Five Guys, wat zijn die lekker he !! Ik heb er nu al trek in, gelukkig vertrek ik over 4 dagen naar Orlando dus hoef niet lang meer te wachten ;-)

  Groetjes,
  Pieter & Petra "PenPe"

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou die dolfijn is wel heel dichtbij, gelukkig hebben jullie toch wat dolfijen bij de boot grzien. Het blijft natuurlijk dolfijnen speuren in het wild...

  Hmmm een Five Guys burger..

  Helemaal goed!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hé goed dat jullie nog een keer terug gegaan zijn. Wij willen volgend jaar ook met Little Toot meegaan.
  Maak van jullie laatste dag een super dag, wij lezen weer vrolijk mee...
  Have Fun!!
  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig nog dolfijnen gespot, zijn jullie niet voor niks terug geweest. Wat een hoosbui was dat he, wij hebben hem ook gehad, gelukkig zaten wij in de auto op weg naar onze villa, dus lekker droog.
  Veel plezier nog van jullie laatste dag!
  Wij vertrekken woensdag weer naar huis :-( dus hebben nog 2 dagen te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen