vrijdag 16 september 2011

Kennedy Space Center

Ook al hebben Harry en ik (Sander) Kennedy Space Center tijdens een eerdere vakantie in Florida al eens bezocht, we hebben er gisteren weer de hele dag onze ogen uitgekeken. Rond 10.30 stappen we er uit de auto, na een rit van een kleine anderhalf uur, op alweer een zonovergoten en warme dag.


We wandelen eerst op ons gemak door de tentoonstelling over 'early space exploration', waar vooral de Mercury en Gemini ruimtevaartprogramma's aan bod komen, en tentoongestelde voorwerpen van de eerste bemande ruimtevluchten. Daarna bewonderen we gepensioneerde raketten in de Rocket Garden, waar vrijwel alle soorten en maten staan opgesteld...

De 'Rocket Garden' van Kennedy Space Center Visitor Complex

Behalve ruimtevaarthistorie is er op dit moment in Kennedy Space Center ook ruimte voor fictie, er is o.a. een uitgebreide tentoonstelling over Star Trek

Harry in de engine room van starship Enterprise.

Veel info over alle Star Trek tv-series en films

Ook bezoeken we de Star Trek live show, waarin een toneelstukje wordt opgevoerd met special effects, en uiteraard naar goed Amerikaans gebruik worden er verschillende 'vrijwilligers' uit het publiek gevraagd voor assisitentie.

 
Het VAB (Vehicle Assembly Building)


Na een hapje eten stappen we op de tourbus die ons naar de observatietoren van de twee shuttle launchpads brengt, LC39A en B genaamd. Hoewel de pads tijdens het shuttle-tijdperk identiek waren, is men nu bezig om één van de twee pad om te bouwen tot launchpad voor toekomstige ruimte-missies. 


LC39A

Na het bekijken van het uitgestrekte lanceerterrein vanaf de observatietoren stappen we weer in een tourbus richting het Saturn-V/Apollo gebouw, waar een complete Saturn-V raket tentoongesteld ligt, samen met veel voorwerpen, ruimtevaartcapsules en maanlanders die deel uitmaakten van dit indrukwekkende project.

Het lauch-control-center wat voor de Apollo-missies werd gebruikt

De machtige Saturn-V raketDe command-module, het deel waarin de bemanning terugkeert naar de aarde

De Explorer, replica van een Space-Shuttle orbiter

Na een dag die voorbijvliegt gaan we rond 17.00 nog even in de shuttle lauch experience, waar we flink door elkaar worden geschud als men ons een indruk probeert mee te geven van hoe de lancering van een space shuttle voelt. Leuk gedaan, al is Mission Space in Epcot indrukwekkender.

Rond 19.00 zijn we weer terug in onze villa op Ballyshannon Drive, waarna Marin en Sander nog even uit eten gaan. Het is aan te raden om vóór 19.00 ergens aan een tafeltje te zitten, want na die tijd sta je vaak in de rij voor een tafeltje. Wachttijd bij Longhorn liep ons iets te veel op (45 minuten) dus zijn we doorgereden naar Outback Steakhouse waar we na iets korten wachten weer heerlijk gegeten hebben.

Nu plonzen we nog even in ons zwembad, de temperatuur is inmiddels alweer opgelopen tot boven de 30 graden (11.45), vanmiddag en vanavond gaan we naar Disney's Hollywood Studios. Daarvan zullen we uiteraard weer verslag doen....

1 reacties:

  1. Het blijft indrukwekkend, ook weer na het zien van jullie foto's, de Amerikaanse trots heerst er ook zo sterk. Wat een lekkere temperaturen hebben jullie ik zou zo ruilen...

    Eten bij Outback is ook niet echt verkeerd...!!
    Heel veel plezier in de Hollywood Studio's...

    BeantwoordenVerwijderen