dinsdag 6 september 2011

Indy Racing Experience

Vandaag gaat voor Sander en Harry een jongensdroom in vervulling, namelijk rijden in een supersnelle raceauto. Nadat we voor het eerst in deze vakantie een bezoek brengen aan een van de Disney World parken, namelijk Epcot Center (verslag volgt), rijden we (Sander en Harry) vervolgens naar de dichtbijgelegen Walt Disney World Speedway voor onze afspraak met de mensen van Indy Racing Experience.

Tijdens het plannen van de vakantie zaten we nog te twijfelen of we in een Indycar of een Nascar-auto wilden rijden (beide mogelijk op de Walt Disney speedway), de keuze is uiteindelijk gevallen op de Indycar, omdat dit in geval van slecht weer makkelijker te verschuiven is, omdat het een totaal andere beleving is om met een open-wheel racecar te rijden dan met een Nascar auto, die nog enigzins op een personenauto lijkt, en omdat de Indy Racing Experience de goedkoopste van de twee is.

We blijken de enige 'coureurs' te zijn vandaag, dus we krijgen van iedereen onverdeelde aandacht, het lijkt haast op een VIP behandeling. ;-) Na het invullen van zes kantjes formulieren waarmee je meerdere keren moet tekenen voor het feit dat je de organisatie op geen enkele wijze aansprakelijk kunt stellen mocht er iets fout gaan, ruilen we onze slippers en sandalen in voor een brandvrije overall en racy schoenen, en gaan naar buiten, waar onze instructeurs bij de bolides staan te wachten.

Het is best warm om bij ruim 30 graden in racekleding in de zon de instructies te krijgen over de werking van de auto, maar dat geeft natuurlijk niets. De bedoeling is om beide acht ronden achter een instructeur aan te rijden (die uiteraard in eenzelfde auto rijdt), maar omdat we de enigen zijn vandaag krijgen we een paar rondjes kado. Eerst is Harry aan de beurt. Omdat we een halfuurtje eerder rijden dan in onze reservering stond, zijn Marin en Erica nog niet op de speedway aangekomen, die zitten nog in hun laatste attractie in Epcot. 

Harry krijgt de laatste instructies...

Klaar om te vertrekken

Harry op volle snelheid richting start/finish


Terwijl Harry z'n rondjes rijdt met snelheden van gemiddeld tegen de 200 km/u probeer ik nog snel contact te leggen met Marin en Erica, en uiteraard probeer ik nog wat mooie plaatjes te schieten. Nadat een glunderende Harry heelhuids terug is, is het de beurt aan mij. Tijdens mijn laatste rondjes komen Marin en Erica aangeracet in de huur-chevrolet en kunnen zodoende gelukkig nog van dichtbij nog heel even meemaken waar we mee bezig zijn...

Sander komt na z'n sessie terug in de pitlane

Moe maar voldaan. ;-)


...en allebei nog een mooie plaquette voor aan de muur. ;-)


10 reacties:

 1. tja 2 mannen in van die pakken bij zo'n auto...wat moet ik daar nou van zeggen:))
  kortom ...leuke foto haha.
  Peter zou dit "niks" vinden...helemaaaaaaaal niet jaloers!Ik zal hem adviseren een regenpak aan te trekken en een helm op te zetten, dan al de ramen van de auto open te zetten even flink gassen van stoplicht naar stoplicht.........dan krijgt hij vast ook het gevoel :)) ???
  XXi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heyyyyyyyyyyyyyy mn reaktie staaaat er woow het is gelukt!!!Maar waarom lukt het alleen met anoniem! Nou ja jullie weten wie ik ben haha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gaaf en lijkt mij ook heel leuk om te doen !

  Nog heel heel veel fun.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat inderdaad stoer....wel hard.
  Heel veel plezier verder,
  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou dat staat wel stoer zeg, volgens mij altijd een soort van "jongens droom" om in een race auto te mogen rijden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Normaalste zaak van de wereld toch ???? ha ha ha .
  Ik hoop dat jullie er lang van mogen genieten.
  Jack Bol

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jos & Jeanne7 september 2011 10:54

  Hey Harry is wat anders als een opel,lijk mij geweldig om in zo'n race auto te rijden.
  Leuke verhalen en we blijven jullie volgen

  Jos & Jeanne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou supergaaf hoor.
  Ben maar een beetje jaloers. Maar jullie hebben wel wat meegemaakt .
  zal wel wennen zijn in een gewone auto. groetjes Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lijkt me een schitterende ervaring
  Nooit geweten dat je zelf mag rijden.
  Gaan we voor November ook proberen te regelen

  BeantwoordenVerwijderen