zaterdag 10 september 2011

Dolfijnen spotten in Clearwater

Eén van de dingen op ons verlanglijstje voor deze vakantie is dolfijnen spotten in de Golf van Mexico. Thuis hadden we op internet al een boottochtje gevonden wat er erg leuk uitzag: met de Little Toot vanuit Clearwater. Voor 20 dollar p.p. vaar je met een voormalig sleepbootje uit naar de Golf van Mexico, met een kans van 95% om dolfijnen te zien.

We bellen 's morgens na het ontbijt om te checken of er nog plaats is op de toch van 13.00 uur. Dat is er, dus reserveren we voor ons viertjes, en rond half elf vertrekken we vanuit onze vakantievilla voor de langste rit tot nu toe in deze vakantie. Onderweg zien we al donkere onweerswolken en valt er wat regen. Na anderhalf uur rijden parkeren we onze auto bij de Clearwater Marina, waar flinke plassen ons vertellen dat het hier behoorlijk geplensd heeft. Er hangt een heel donkere wolk ten zuiden van Clearwater, maar gelukkig is dat niet de kant waar de wind vandaan komt. We neuzen nog even door een paar souvernirwinkeltjes en zoeken voor het laatste kwartiertje wachten de schaduw op, want in de zon is het bij zo'n 31 graden behoorlijk heet.

Clearwater Municipal Marina

Het Little Toot bootje

De Little Toot is een klein veelzijdig bootje, wat op veel voor andere boten moeilijk toegankelijke plaatsen kan komen, en kan een grote heckgolf maken waar dolfijnen graag in rondspringen. Helaas voor ons zijn de dolfijnen vandaag niet zo springerig, sterker nog, ze laten zich helemaal niet zien. Een kans van 5% dat dat gebeurt, we zouden willen dat we in de staatsloterij eens een kleine kans verzilverden.

Geen dolfijnen gezien, maar wel veel pelikanen.

Ach, een boottochtje zonder dolfijnen is ook leuk. ;-)

De dreigende donkere wolk ten zuiden van Clearwater
gooide gelukkig geen roet in het eten...

...dus toch nog oppassen om niet te verbranden...

Omdat er een dolfijnengarantie wordt gegeven door de mensen van Little Toot kunnen we kosteloos nog een keer mee, of dat nou morgen, volgende week of volgend jaar is... nouja, we moeten nog even kijken of we daar nog anderhalf uur heen, en anderhalf uur terug rijden voor over hebben. We maken de terugweg nu even drie kwartier langer omdat we over de Sunshine Skyway Bridge terug willen rijden, een bezienswaardigheid op zich.

Over de Interstate 275 South vanuit St. Petersburg rijden we 
over de Sunshine Skyway Bridge.

Bijna boven, op de Sunshine Skyway Bridge

Rond 17.00 zijn we weer terug in onze villa op het  Hampton Lakes park, en na een lekkere BBQ duiken we nog even lekker een poosje in de pool.

De traditionele pool-foto. ;-)

Harry en ik (Sander) kijken nog even de Nascar race op Richmond live op ABC, en tijdens die race type ik nog even dit stukje (zit toch altijd weer meer werk in dan je denkt). We maken van deze gelegenheid meteen even gebruik om iedereen even te bedanken voor de leuke reakties op dit vakantie-weblog, we kijken er elke dag weer naar uit.

De plannen voor morgen zijn (onder voorbehoud): Daytona Beach en Daytona International Speedway voor Harry en Sander, en Disney's Animal Kingdom voor Erica en Marin. Tot dan... 

8 reacties:

 1. Dat is niet te geloven, geen dolfijnen!!! Wij zijn een keer in de Everglades met een boot geweest en hebben toen GEEN aligator gezien. Ook zo iets!!!
  Maak er morgen weer een leuke dag van, wij lezen graag mee.
  Have Fun!!
  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 2 jaar geleden zijn wij ook met een iets grotere boot dolfijnen gaan spotten en hebben ze ook gezien. Was ook vanuit Clearwater, dus het is wel mogelijk hoor. Gewoon pech dat ze nu niet tevoorschijn wilde komen. Maar vandaag weer een leuke dag in het verschiet dus Enjoy!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heb jullie blog vandaag zitten lezen van alle dagen, het ziet er allemaal heel leuk gezellig en spannend uit, leuk om te lezen.....
  ben benieuwd naar de andere dagen die nog komen ,

  groetjes Wilma & Ab

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het was in elk geval DOL-FIJN!!
  Ja gaaf he die brug.
  Xxi

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oh ja Erica,ik vergeet je helemaal een heeeeeeele fijne oudejaarsavond te wensen.
  Komt al steeds dichterbij he dat 50+zwemmen:))
  Wens je alvast voor morgen een onwijs leuke dag en een toppie ontbijt!
  Xxi (ook namens p haha)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is jammer zeg, geen dolfijnen met de Little Toot, dat heb ik maar heel weinig gelezen... Wellicht combineren jullie het nog een keer met een lekkere strand dag, de eerste rit met de toot en daarna in de golf verkoeling zoeken...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mooie foto zo van die Sunshine Skyway Bridge

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jullie hebben dan wel geen dolfijnen gezien maar in jullie eigen zwembad zag ik er wel een, leuke verhalen wij volgen jullie elke dag.
  Erica gefeliciteerd met je verjaardag.

  groeten

  Jeanne & Jos

  BeantwoordenVerwijderen