zondag 11 september 2011

9/11, Animal Kingdom en Daytona Beach

Op de dag van de tiende herdenking van de aanslagen op het World Trade Center in 2001 gaan de dames en heren weer afzonderlijk van elkaar op pad. De heren beginnen weer met een sportief rondje hardlopen door een aangrenzend trailerpark waar een enkeling om acht uur 's ochtends al bezig is tuin en huis te versieren met Amerikaanse vlaggen.

Rond half tien vertrekken Marin en Erica naar Disney's Animal Kingdom, waar uit respect voor de herdenking de vlaggen halfstok hangen.


Naast een bezoekje aan de show van de Lion King worden veel foto's gemaakt met de verschillende characters:


  
Het is met veel zon een mooie en erg warme dag, de temperatuur loopt op tot rond de 35 graden, maar hee, ons hoor je niet klagen, we houden de Nederlandse zomer van dit jaar in het achterhoofd. ;-)


Harry en ik (Sander) gaan na het hardlopen, zwemmen en ontbijten richting Daytona Beach.


Op ruim anderhalf uur rijden van ons vakantie-adres bezoeken we uiteraard Daytona International Speedway waar we tijdens eerdere Florida-vakanties ook zijn geweest, met natuurlijk als hoogtepunt het bijwonen van de Nascar race in juli 2006. Het interactieve thema-museum met films en attracties, Daytona USA, is helaas niet meer open, dus beperken we ons tot een circuit-tour met een trammetje en uiteraard een bezoek aan de souvenirwinkel van de speedway.

 De front-stretch van de Daytona speedway met mega-tribunes.

 De 'banking' (helling) van de baan op start/finish is 18 graden,
in de bochten zelfs 31 graden.

We verlaten de speedway om in de directe omgeving nog twee winkeltjes met Nascar merchandise te bezoeken, en uiteindelijk maken we zeven miniatuur-autootjes, een petje en een t-shirt buit. Ook scoren we een frisbee om de laatste activiteit van de dag mee aan te kleden: lekker naar het strand van Daytona Beach! De lucht is strakblauw en de temperatuur boven de 30 graden, dus na een uurtje frisbee├źn in de heerlijke branding gaan we uit voorzorg, voordat we ongemerkt verbranden, maar terug naar de auto... die, hoe gemakkelijk, gewoon op het strand geparkeerd staat.

Daytona Beach

Het is zondag en mooi weer, dus redelijk druk op het strand.
We konden echter zonder problemen nog een ruime plaats
vinden om de auto te parkeren.

Plakkend en kriebelend van zout en zand stappen we na een terugreis van ruim anderhalf uur weer uit de huurjeep, en plonzen meteen maar in 'ons' zwembad. Ja, we hebben het rot. ;-)

's Avonds na het nuttigen der maaltijd zien we buiten, waar het al flink schemert, een on-nederlands weersverschijnsel: aan een nog blauwe lucht zien we de weinige wolken oplichten door bliksemflitsen. We rijden snel nog even naar de rand van ons villapark waar we vrij uitzicht op die weinige wolken hebben om daar even van het schouwspel te genieten, maar dat genieten is van korte duur omdat we daar worden belaagd door grote aantallen muggen. We hebben toch van naast onze villa een mooi filmpje kunnen maken.Morgen zetten we de wekker, ter gelegenheid van Erica's verjaardag gaan we in het Magic Kingdom ontbijten met Disney figuren!

9 reacties:

 1. Iedereen heeft zeer weer prima vermaakt, enne geinig toch, zo met de auto het strand op even zwemmen.. en weer terug.

  Nog veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte gefeliciteeeeeeeeeeerd
  Xxi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een raar onweer, nooit zo gezien.
  Prettige verjaardag en bedankt voor die leuke verhalen mensen.
  Thomas leest ze ook natuurlijk.
  Heel veel plezier nog.
  Ik ga ff naar de C1000 op de fiets in de regen !
  Groetjes Jack Bol ( Anoniem )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grappig zo'n Girls en Boys dag. Kunnen jullie tenminste naar hartelust overal van genieten. Mannen hebben toch vaak net even ietsje minder met Disney en vrouwen wat minder met racen. Wel gaaf met je auto het strand op rijden.
  Fijne verjaardag en Lots of Fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi allemaal,

  Erica van harte gefeliciteerd met je verjaardag, zo wil je elk jaar wel je verjaardag vieren natuurlijk :).

  Veel plezier nog en groetjes van Ketelbinkie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke spontane foto's met de characters. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Harstikke leuk jullie vakantieverslag. Jullie hebben inderdaad geen reden tot klagen daar, wat jammer van de dolfijnen van de week, maar och goede redenen om nog eens terug te gaan toch!!! Erica van harte gefecliciteerd met je verjaardag. Maak er een lekkere 'Amerikaanse' fuif van!

  groetjes
  Marcel en Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoihoi,

  Jullie doen weer hartstikke leuke dingen, het reisverslag is zo uitgebreid dat we lekker kunnen meegenieten.

  Van harte gefeliciteerd en een hele fijne verjaardag Erica!

  Groetjes Barbara, Rik en Quinn

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ziet er uit als een gezellige en drukke vakantie ! enjoy, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen