Reisverslag Florida 2006: 1 juli 2006
Klik op een datum voor het verslag van die dag

Index
16 juni 2006
17 juni 2006
18 juni 2006
19 juni 2006
20 juni 2006
21 juni 2006
22 juni 2006
23 juni 2006
24 juni 2006
25 juni 2006
26 juni 2006
27 juni 2006
28 juni 2006
29 juni 2006
30 juni 2006
> 1 juli 2006 <
2 juli 2006
3 juli 2006
4 juli 2006
laatste reacties
pagecounter

startpagina.nl

Valid XHTML 1.0 Strict

<< Vorige Pagina | Volgende Pagina >>


1 juli 2006: Nascar Pepsi 400 in Daytona


Zaterdag 1 juli is het dan zo ver: Sander, Harry en Lars gaan naar de Daytona International Speedway voor de Pepsi 400 Nascar Nextel Cup race, een race over 160 ronden op de 2,5 mijl lange tri-oval. Het is een race 'under the lights', zoals ze dat noemen als de race ver na zonsondergang eindigt en de baan is verlicht door talloze schijnwerpers. De start van het evenement is gepland om 19:30.

Rond 14:00 vertrekken we richting Daytona, zodat we ruim de tijd hebben mochten we nog in de file terecht komen. Files komen we inderdaad tegen onderweg, maar rond 17:00 staan we met de auto op Lot 7, een gigantisch grasveld dat speciaal voor parkeren en pendelbussen lijkt ingericht.

Parking Lot 7
Ons veld was I, de velden waren geletterd van A tot ZZ.

Vanaf parking lot 7 gaat het vrij snel met de pendelbussen over een onverharde binnendoor-route richting speedway, waar we al voor halfzes aankomen. Vanaf de bus stops hoeven we dan alleen de loopbrug nog over te steken over de International Speedway Boulevard, en krijgen we al een flinke indruk van de enorme hoeveelheid mensen die op de been is. Er zijn immers ruim 160.000 zitplaatsen op de tribunes van de speedway.


Loopbrug Daytona Beach
Met z'n allen over de loopbrug over International Speedway Boulevard


Op het buitenterrein staan veel trucks en tenten met merchandise, van alle teams en coureurs zijn wel petjes, shirts, tassen etc. etc. te vinden. We hebben de tijd om even rond te kijken, en een patatje met Frankfurter worst naar binnen te werken.


Even eten buiten de baan
Even wat eten voordat we ons naar de tribune begeven

Ingang tribune DePalma
Ingang onder DePalma tribune


Rond half zeven lopen we naar onze zitplaatsen op de Oldfield tribune. Een uurtje later begint het programma met de rijdersintroductie, het praatje van de Amerikaanse vice-president Dick Cheney, de burgemeester van Daytona, het Amerikaanse volkslied en natuurlijk het "gentlemen start your engines!!"


Dale Earnhardt jr. en Bobby Labonte
Driverparade: Dale Earnhardt jr. en Bobby Labonte

Jeff Gordon en Joe Nemechek
Driverparade: Jeff Gordon en Joe Nemechek

Straaljagers boven Daytona
Uiteraard allerhande vermaak, zoals skydivers en straaljagers

Het veld warmt op voor de start
Het veld warmt op voor de start

Klaar voor de start
De sliert van 43 auto's op weg naar de groene vlag

Under the Lights
...en het wordt langzaam donker

Campers op het \'infield\'
Aan de overkant van de baan massa's campers op het infield

Volle tribunes
Volle tribunes

Sander en Lars in Jeff Gordon outfit
Sander en Lars in Jeff Gordon outfit


De race werd uiteindelijk gewonnen door Tony Stewart, in de nr.20 Home Depot Chevrolet. Jeff Gordon, Sander's favoriet, reed 6 rondjes voor het eind in op een ongeluk van twee anderen, en zijn race was over nadat hij de hele wedstrijd in competitie was geweest voor de overwinning.

Na afloop kwam de mensenmassa als een geheel in beweging, en het duurde dan ook ruim anderhalf uur voordat we weer bij onze auto waren. Kwart over drie 's nachts kwamen we weer in ons huisje op Aylesbury Lane aan. Onnodig te zeggen vermoeid, maar een geweldige ervaring rijker!

Groeten,
Sander, Harry en LarsreageerReacties:


reactieReactie van: Maikel en Angela ˇ 02-07-06 @ 21:54

Hey daar race liefhebbers,

Gho, dat zal me een vermoeiende maar top dag geweest zijn ja. Jammer dat #24 én #6 er in de zelfde crash uitgingen voor ons.

Volgens mij maken jullie je langzaam op voor de terug reis? Het was leuk om de vakantie pagina te lezen, veel plezier nog en neem nog een duik in het zwembad zou ik zeggen.

Groetjes,
Maikel en Angela.


reactieReactie van: Toverfee ˇ 03-07-06 @ 22:55

Zo hee erg leuk die foto's allemaal en die daytona race ziet er erg leuk uit!!!
Mooie foto's hebben jullie gemaakten leuke verslagen
Heel veel fun verder!!
groetjes van ToverfeereageerWil je ook reageren, gebruik dan ons gastenboek. Als je reageert op een bepaalde dag, gebruik de datum dan als onderwerp van je reactie. We verhuizen dan op termijn de reacties weer van het gastenboek naar dit reisverslag. Algemene reacties zonder datum plaatsen we onder het verslag van de laatste dag.<< Vorige Pagina | Volgende Pagina >>