Reisverslag Florida 2006: 16 juni 2006
Klik op een datum voor het verslag van die dag

Index
> 16 juni 2006 <
17 juni 2006
18 juni 2006
19 juni 2006
20 juni 2006
21 juni 2006
22 juni 2006
23 juni 2006
24 juni 2006
25 juni 2006
26 juni 2006
27 juni 2006
28 juni 2006
29 juni 2006
30 juni 2006
1 juli 2006
2 juli 2006
3 juli 2006
4 juli 2006
laatste reacties
pagecounter

startpagina.nl

Valid XHTML 1.0 Strict

<< Vorige Pagina | Volgende Pagina >>


16 juni 2006: We zijn er!!


Goedemorgen!

Het is hier 06:30 in de morgen, (12:30 nederlandse tijd), en de helft van onze reis-party is zoals verwacht al wakker. Gelijk maar even kijken of we onze meegenomen laptop op internet kunnen krijgen. Gisteravond laat, op weg naar ons huisje hebben we al een cd'tje van America Online (AOL) meegenomen bij de WalMart toen we daar alvast wat broodnodige boodschappen deden. Met zo'n cd'tje kun je 30 dagen gebruik maken van een internet inbelverbinding van AOL, en als je binnen die 30 dagen weer opzegt krijg je je betaalde abonnementsgeld terug.

Het blijkt niet nodig dat cd'tje te gebruiken: onze laptop is uitgerust met een wifi (draadloos netwerk) adapter, en wat blijkt: er zitten hier in de buurt een paar onbeveiligde draadloze netwerken, met een daarvan maak ik moeiteloos verbinding, dus hopelijk blijft dit de rest van onze vakantie zo.

(De laptop hebben we gebruikt om dagelijks een stukje met foto's te plaatsen op ons vakantieweblog, waar we hele leuke reacties op kregen van de 'thuisblijvers'. Die reacties zijn onderaan deze pagina's toegevoegd. Het complete verhaal hebben we na de vakantie gebruikt om dit reisverslag te maken. Uiteraard zijn we ook na de vakantie nog steeds blij als we reacties krijgen, mocht je nog iets kwijt willen, dan nodigen we je uit om ons gastenboek daarvoor te gebruiken.wink)

Klaar voor vertrek
Het reisgenootschap klaar voor vertrek op Schiphol Airport


De reis gisteren is voorspoedig verlopen, zonder enige vorm van vertraging of moeilijkheden zijn we via Schiphol en Washington in Orlando aangekomen, waar we op het vliegveld de huurauto's hebben opgepikt. Daarmee zijn we richting Kissimmee gereden, om op het 'sleuteladres' de sleutel en het adres van ons huis te vinden.
Daarna zoals gezegd even langs de WalMart gereden (er zit een nieuwe, gunstig, redelijk dichtbij) om wat boodschappen te doen.

Na een kommetje soep, wat koek en snoep en een drankje zijn we vrij snel richting bed gegaan... rond 23:30 (05:30 nederlandse tijd) lag iedereen te snurken. zzzz


Sander en Ome Co
Sander en Marin zijn door Sander's oom Co naar schiphol gebracht

Ontbijt bij Cafe Amsterdam op Schiphol
Ontbijt bij Cafe Amsterdam op Schiphol

Ontbijt bij Cafe Amsterdam op Schiphol
Ontbijt bij Cafe Amsterdam op Schiphol

Ons eerste vliegtuig
Ons eerste vliegtuig - Amsterdam -> Washington (Boeing 777)

Het vliegen met United Airlines is ons uitstekend bevallen! Je zit in de economy class verrassend ruim als je het vergelijkt met bijvoorbeeld Martinair, de maatschappij waarmee we onder meer in 2002 en 2004 naar Florida vlogen. Ook heeft elke passagier een persoonlijk tv-scherm in de stoel voor hem/haar, waarop ieder voor zich een keuze kan maken uit 7 speelfilms en 2 andere programma's. Ook kan er gekozen worden om naar de vluchtinformatie te kijken, of te luisteren naar een van de 21 muziekprogramma's: ongetwijfeld zit er voor iedereen wat bij.

We hebben trouwens vernomen dat de ruimte bij Martinair in de economy class onlangs nog krapper is geworden, door de introductie van de Comfort Class, waarbij er meer beenruimte beschikbaar is, maar het totaal aantal stoelen in het vliegtuig hetzelfde is gebleven, je raadt het al: ten koste van de ruimte in de economy class, die toch al niet overbemeten was. sad
Ook is ons ter ore gekomen dat tijdens de vluchten met Martinair alleen nog maar vluchtinfo te zien is op de televisieschermen, en dat tegen meerprijs een Personal Inflight Entertainment Player gehuurd kan worden voor de speelfilms, maar waarvan er onvoldoende aan boord zijn om iedereen te voorzien.

Voor ons in de toekomst -bij voorkeur- vliegen met United. thumbs up!


Lars en Jopie bij het raampje
Geslaagde eerste vlucht voor Jopie - geen centje pijn

Jopie geniet van het uitzicht
Jopie geniet van het uitzicht

Groenland en een zee vol ijsschotsen
Groenland en een zee vol ijsschotsen

Ons tweede vliegtuig
Ons tweede vliegtuig - Washington -> Orlando (Airbus A320)


Voor de volledigheid melden we hier nog even dat de binnenlandse vlucht die we maakten van Washington naar Orlando gebeurde met de maatschappij 'Ted', wat een onderdeel is van United. Die vlucht duurde ongeveer twee uur, en in de vliegtuigen van Ted is minder beenruimte als in de internationale toestellen van United. Ook zijn er in de vliegtuigen van Ted geen persoonlijke tv-schermpjes. Maar goed, een vlucht van twee uur is kort genoeg om daarmee te kunnen leven...voor ons in ieder geval wel. smile


reageerReacties:


reactieReactie van: Rietepietz http://rietepietz.web-log.nl/ 17-06-06 @ 14:46

Ja natrlijk moet er even een reatie gezet worden , je zit tenslotte niet voor niets tijdens je vakantie de vingetjes blauw te typen !
Was het de allereerste vlucht voor moeder Roetman? Dapper hoor om dan maar meteen een lange vlucht met zelfs een overstap te nemen .
Ik weet zker dat ik vanuit ijsland never nit meer het volgende toestel ingestapt zou zijn , dan maar naar huis lopen !Trouwens dat eerste toestel hadden ze me dan al stijf van de pillen n in een dwangbuis in moeten dragen !
(Nee hoor , ik wil niemand het vliegen tegen maken )
In ieder geval wens ik iedereen een fijne vakantie .... maar dt gaat vast wel lukken toch?
groetjes van Rietepietz ....( moeder van Inge )reactieReactie van: inge 17-06-06 @ 17:06

Ziet er toppie uit.Groetjes voor iedereenreactieReactie van: jen en anne 17-06-06 @ 17:19

heyehy
WoooooW wat leuk ...
wij hebben hier nu ook heel mooi weer.
we hebben met ze ALLEN de tuin een grote opknapbeurt gegeven.(behalve inge ... die is te lui ) :')
groetjes,
jennifer en annemarie


reageerWil je ook reageren, gebruik dan ons gastenboek. Als je reageert op een bepaalde dag, gebruik de datum dan als onderwerp van je reactie. We verhuizen dan op termijn de reacties weer van het gastenboek naar dit reisverslag. Algemene reacties zonder datum plaatsen we onder het verslag van de laatste dag.<< Vorige Pagina | Volgende Pagina >>