Reisverslag Canada 2009 DAG 6
Klik op een datum voor het verslag van die dag

Index
3 juni 2009
4 juni 2009
5 juni 2009
6 juni 2009
7 juni 2009
> 8 juni 2009 <
9 juni 2009
10 juni 2009
11 juni 2009
12 juni 2009
13 juni 2009
14 juni 2009
15 juni 2009
16 juni 2009
17 juni 2009
18 juni 2009
19 juni 2009
20 juni 2009
21 juni 2009
22 juni 2009
praktische informatie
laatste reacties

Routekaart 8 juni
Highslide JS
A=Spring Creek RV Campground, Canmore, Alberta
B=Whispering Spruce Campground, Golden, BCpagecounter

startpagina.nl

8 juni : Banff en omgeving

Was het gisteren nog een frisse nacht, vannacht was het gewoon harstikke koud, we hebben de verwarming maar wat aangedaan, want we lagen het gewoon af te niften. Buiten was het onder nul. Vandaag staat Banff National Park op het programma. We vertrekken vanuit Canmore richting het stadje Banff, om uiteindelijk in de buurt van Lake Louise een campground te zoeken. Voordat we Banff bereiken komen we nog langs Lake Minnewanka, het grootste meer van het park. Jammer dat het weer niet meezit, het is koud, een graad of vijf, en erg bewolkt. Maar hier zien we wel het eerste wild, een soort van een hertje. Ook komen we bij het nabijgelegen Johnson Lake nog een leuk eekhoorntje tegen.

Highslide JS
Hert in de buurt van Lake Minnewanka
Hert in de buurt van Lake Minnewanka

 

Highslide JS
Johnson Lake, Banff National Park
Johnson Lake, Banff National Park

 

Highslide JS
Eekhoorn bij Johnson Lake
Eekhoorn bij Johnson Lake

 

We vervolgen onze weg naar het plaatsje Banff waar we alleen kriskras doorheen rijden, want het is hier erg moeilijk om een parkeerplaats voor een camper te vinden en we hebben nog meer op het programma staan vandaag.

 

Highslide JS
Banff
Banff

 

Vervolgens rijden we via de highway 1A (Bow Valley Parkway) richting Lake Louise. Ook hier komen we onderweg nog wat hertjes tegen en een soort van 'big horn sheep'. Allemaal leuk en aardig, maar waar blijven de beren??

Highslide JS
Hert langs Bow Valley Parkway, Banff National Park
Hert langs Bow Valley Parkway, Banff National Park

 

Lake Louise is werkelijk prachtig, maar wel erg toeristisch. Terwijl we hier zijn begint het lichtjes te sneeuwen.

 

Highslide JS
Lake Louise
Lake Louise

 

Door het bewolkte weer is er geen schijn van kans dat je foto's kunt maken die ook maar lijken op de bekende plaatjes die je van Lake Louise kunt vinden...

De volgende stop is Moraine lake. Dit meer ligt iets hoger dan Lake Louise.

Highslide JS
Moraine Lake, Banff National Park
Moraine Lake, Banff National Park

 

We hebben inmiddels besloten om niet bij Lake Louise naar een campground te gaan, maar om iets buiten het park een plekje voor de nacht te zoeken. We dachten bij Field wel een plekje te vinden, maar helaas, hier zijn geen 'luxe' campings, waardoor we door moeten rijden naar Golden. Bij wegwerkzaamheden aan de highway bij Golden verwennen we onze camper met een mooie grijze modder-coating, zo hebben de jongens van Cruise Canada tenminste wat te poetsen als we de camper terugbrengen.

Al met al zitten we nu zo'n 90 kilometer naast de 'planning', en we moeten hetzelfde stuk morgen weer terug rijden, maar ja, we hebben nu wel een mooie camping met wifi (draadloos internet)! Bovendien is het hier niet zo koud als in Banff National Park, dus hoeven we vannacht niet zo te bibberen...:-)
En YES YES YES!!!!! Zomaar in de berm van de drukke highway 1 zien we ineens een (zwarte) beer. Nou ja, eigenlijk een beertje, hij was nog niet zo groot. Het ging allemaal te snel om het fototoestel te pakken en een foto te maken, dat is wel jammer. Als we niet zo ver terug waren gereden om een mooie campground te zoeken dan hadden we dit in ieder geval gemist.

Morgen staat de Icefields Parkway op het program. We hebben een camping bij Jasper geboekt, deze heeft geen wifi, dus jullie moeten het nog een keer een dag zonder ons doen, we weten dat dat niet zal meevallen, maar we komen terug....:)