Reisverslag Canada 2009 DAG 1
Klik op een datum voor het verslag van die dag

Index
> 3 juni 2009 <
4 juni 2009
5 juni 2009
6 juni 2009
7 juni 2009
8 juni 2009
9 juni 2009
10 juni 2009
11 juni 2009
12 juni 2009
13 juni 2009
14 juni 2009
15 juni 2009
16 juni 2009
17 juni 2009
18 juni 2009
19 juni 2009
20 juni 2009
21 juni 2009
22 juni 2009
praktische informatie
laatste reacties
pagecounter

startpagina.nl

3 juni : van Amsterdam Schiphol Airport naar Vancouver International Airport (AMS -> YVR)

We zijn er!

We zijn met bijzonder weinig bijzonderheden in Canada aangekomen. :)
Klokslag 12 uur staat onze ome Co voor de deur die ons naar Schiphol brengt. Na het inchecken van de bagage kunnen we nog even een paar boekjes en tijdschriften kopen, en is er nog tijd om een McMenuutje te verorberen. We gaan altijd lekker bijtijds van huis weg, zodat we geen stress hebben als we in een file op de snelweg richting terechtkomen richting vliegveld. Bovendien bekruipt ons al een heerlijk vakantiegevoel als we Schiphol binnenwandelen, dus het wachten tot het vliegtuig vertrekt duurt nooit al te lang. :-)

De MD11 van KLM is helemaal afgeladen maar we hebben gelukkig vooraf via internet stoelen op de achterste rij gereserveerd, waardoor we met z'n tweeeen naast elkaar zitten op een rijtje van twee stoelen helemaal achterin het vliegtuig. Dat ademt net wat gemakkelijker, zeg maar. :) De vlucht is niet eens zo heel onaangenaam, in dit vliegtuig is een uitgebreid multimediasysteem aanwezig met een persoonlijk lcd-schermpje in de stoel voor je, en enorm veel keus in films, tv-programma's, spelletjes etc. We komen amper aan het lezen van onze meegebrachte boeken en tijdschrijften toe!

Precies volgens schema vertrekken we om 15:40 nederlandse tijd bij de gate, stijgen we om 15:55 op van de polderbaan, en landen we om 16:15 canadese tijd op runway 26R van Vancouver International Airport. We vliegen over Groot-Brittanie en Ierland, via Groenland om vervolgens via het noorden het Canadese luchtruim binnen te gaan. Uiteraard veel ijs te zien vanuit het vliegtuig, later enorme uitgestrekte gebieden met akkers als we richting Edmonton vliegen, en nog wat later krijgen we prachtig uitzicht op de Rocky Mountains!

Highslide JS
Het hoge noorden van Canada ziet er koud en onherbergzaam uit.
Het hoge noorden van Canada ziet er koud en onherbergzaam uit.
Deze foto, en vrijwel alle andere foto's in dit reisverslag
kun je vergroten door er op te klikken, en de vergroting
kun je weer sluiten door er nogmaals op te klikken.

 

Highslide JS
Enorm uitgestrekte gebieden met akkers als we over de
omgeving van Edmonton (Alberta) vliegen.
Enorm uitgestrekte gebieden met akkers als we over de
omgeving van Edmonton (Alberta) vliegen.

 

Highslide JS
De Canadese Rocky Mountains.
De Canadese Rocky Mountains.

 

Highslide JS
De MD11 van KLM die ons naar Canada bracht.
De MD11 van KLM die ons naar Canada bracht.

Na de landing op het vliegveld van Vancouver bellen we meteen even naar camperverhuurder Cruise Canada om te zorgen dat die ons morgenochtend komt ophalen bij ons hotel. Vervolgens gaat het razendsnel door de paspoortcontrole, de koffers liggen al te wachten op de caroussel, en een zeer vriendelijke canadese airport-information-dame wijst ons de weg naar de shuttle van Accent Inn, het hotel waar we deze eerste nacht blijven. Daar komen we compleet met koffers om 18:15 in de kamer aan. Niet slecht, als je bedenkt dat ons vliegtuig precies twee uur eerder landde.

 

Het weer is hier geweldig op het moment, zo'n 28 graden. We zien tijdens onze rit van het vliegveld naar het hotel meteen al de Olympische schaatshal in Richmond. Het Accent Inn hotel doet een beetje aan als een motelletje, maar dat mag de pret niet drukken; we hoeven hier alleen maar te slapen. Camperverhuurders verplichten normaal gesproken een (hotel)overnachting voordat je in hun camper stapt, zodat je in ieder geval uitgerust op weg gaat. We eten even een hapje bij het naastgelegen IHOP restaurant (International House Of Pancakes), en gaan nu snel de dag afsluiten. Het is hier nu 20:28, in Nederland waar we vanmorgen om 8 uur opstonden is het inmiddels half zes 's morgens.. we zijn dus al bijna 22 uur wakker.

Eerste indrukken van Canada: Mooi weer, prachtige bergen aan de horizon, erg aardige en behulpzame mensen, en veel, heel veel japanse auto's op de weg. :-)

Het programma voor morgen: camper ophalen, koffers uitpakken, boodschappen doen (waarschijnlijk bij de WalMart in Langley), en naar onze eerste camping in de buurt van Hope. Op de kaartjes hieronder zie je waar we nu zijn.

Highslide JS
A= Vancouver International Airport
B= Accent Inn, Richmond
A= Vancouver International Airport
B= Accent Inn, Richmond

 

Highslide JS
A=Vancouver, BC, Canada
A=Vancouver, BC, Canada